Een eerste gouden medaille voor Del Cetino olijfolie variëteit Picual op de NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL Competition 2017.
Meer info
Wil je meer weten over deze competitie, klik hier...

Eddy & Christa Plasquy,
"Naast een carrière als thuisverpleegkundigen in Vilvoorde bracht een antropologisch onderzoek van Eddy ons naar deze streek van Andalousië.
Sinds kort heb wij besloten om ons ten volle toe te leggen op de productie van de Del Cetino olijfolie.
Kleinschaligheid, superieure kwaliteit en een ecologisch bewustzijn bepalen onze keuze van producten en technieken.
De olijfolie van Del Cetino is afkomstig uit Bollullos par del Condado, een dorp in het zuidwesten van Spanje.
Bollullos bevindt zich in het centrum van de Condado, een streek die uitstrekt tussen de Atlantische oceaan en de Sierra van Aracena in het noorden.
Del Cetino betekent letterlijk ‘van de El Cetino’ en El Cetino verwijst naar een welbepaalde plaats in het lichtglooiende landschap ten noorden van het dorp. Mooi is ook dat El Cetino een oud Andalusisch woord is dat nauw verwant is aan cetrino, wat olijfachtig, olijfgroen betekent.
Het domein Del Cetino beslaat 10 Ha.
Grenzend aan een natuurpark met kurkeiken en uitgevend op een uitgestrekt grasland dat de wilde Condado kenmerkt.
Momenteel zijn er 1700 olijfbomen aangeplant. Het belangrijkste aandeel bestaat uit de typische Andalousische Picual en Verdial variëteiten, en de wonderlijke Arbequina."
De certificaten van de 3 variëteiten voor de oogst van 2018 vind je hier.
Verkrijgbaar in je FAIRCO SHOP - Diestsestraat 174 Leuven en op de webshop
Lees meer over het thuisland van onze producenten en de natuurlijke materialen waaruit zij hun producten vervaardigen.
Eddy Plasquy, olijfolieproducent in Andalucia, Spanje
Hier vind je alle informatie over de familie Plasquy en hun "Extra Virgin Olive Oil" olijfolie onder het merk Del Cetino.