Fisika, Tavronitis - Kreta

 

   Hier vind je alle informatie over Fisika onze producent van handgemaakte zeep en verzorgingsproducten.

De shop van Fisika ligt, bijna verborgen, in een klein noordelijk stadje van Kreta op zo’n 25 minuten ten westen van Chania.

 

Een mooi verzorgd landelijk huisje, met voorliggend terras vormt het decor voor deze shop.

De twee zussen, Filio en Voula Sika, en medewerkster Maria zijn de 3 zeepmadammen.

 

Hun verhaal start een 25-tal jaren geleden. Als jonge vrouwen werden ze ook geconfronteerd met huidproblemen. Ze probeerden veel producten uit met wisselend succes. Tot ze zich realiseerden dat hun grootmoeder een prachtige elastische huid had. Maar ze troffen geen verzorgingsproducten aan bij hun grootmoeder.

 

Het geheim was olijfolie. Alhoewel in Kreta olijfolie dagelijks in de keuken wordt gebruikt, waren Filio en Voula nooit op het idee gekomen dat olijfolie ook op de huid een goed effect kon hebben.

 

Grootmoeder leerde hen hoe zeep en huidcrème te maken op basis van olijfolie.

Maar ze wilden meer weten. Leren, lezen over zeep, experimenteren, begrijpen waarom de olie zulke positieve effecten heeft en welke elementen in de zeep daarvoor onontbeerlijk zijn.

 

Door het succes werden hun familie en vrienden door de jaren heen goede klanten tot de 3 zeepdames in 2009 beslisten om een shop te starten met respect voor het artisanale en het natuurlijke.

 

We zijn heel blij om met zulke gepassioneerde mensen te kunnen werken: alles in de shop ademt en weerspiegelt het natuurlijke.

 

We ontmoetten hen in maart 2015, en waren dadelijk in de ban van dit eerlijk product. Het kon niet anders of ons eerste bezoek werd met drie Vlaamse zoenen afgesloten.

 

Het zal je niet verwonderen dat we de zeep ook hebben geprobeerd. Weg met die industriële zeep. Die heeft afgedaan. En je voelt, ruikt, proeft het verschil op je huid.  

 

Wil je hun verhaal horen ?  Klik dan hier voor de video  met hun verhaal, en hier voor de video over het zeepproces

 

 

Voor deze natuurlijke zeep en huidverzorgingsproducten op basis van bio olijfolie kan je terecht in onze FAIRCARE Webshop.

 

Terug naar Producenten.

 

Lees meer over het thuisland van onze producenten en de natuurlijke materialen waaruit zij hun producten vervaardigen.

    Fairco

   

     Contact

   Service

     Algemene voorwaarden 

 

      Partners & Winkels

 

  Informatie

   Informatiepagina's

   BLOG

   Events - Sfeerbeelden

Verzending

DHL

     

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram
  • YouTube - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Follow Us

Ecologie

Milieu

     

© 2014 FAIRCO bv - Hollestraat 14, B-3051 Sint-Joris-Weert - BE 0568.978.343 - WEB Design by Move-On design - moveondesignbe@gmail.com