CONTACT US
+32 499 38 32 90 (10:00-18:00 on working days)
Visit our Fairco Shop in LEUVEN-Belgium, Diestsestraat 174
Keukengerei uit olijfhout

Keukengerei uit olijfhout

Handgemaakt keukengerei uit olijfhout. Duurzaam geproduceerd door kleine familiebedrijfjes in Kreta en Tunesië.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

WAT JE MOET WETEN OVER OLIJFHOUT VOOR JE HET AANKOOPT

Bewerking: Olijfhout is een duurzaam materiaal. Het bewerken van olijfhout is niet eenvoudig. Het is doorgaans heel hard. Daarnaast moet het ook droog genoeg zijn om bewerkt te worden. Om grotere voorwerpen te maken zoals kommen kan het hele proces soms tot 5 maanden in beslag nemen. Is het hout te droog dan kan het tijdens bewerking breken of versplinteren; waardoor het enkel nog goed is voor de houtkachel.

Onderhoud: Het hout is onderhoudsvriendelijk maar vreest de vaatmachine (dit geldt voor alle voorwerpen uit hout); dus zelf afwassen (afspoelen met lauw water is voldoende) en eens in de maand met olijfolie inwrijven waardoor het zijn mooie glans behoudt. Voor decoratieartikelen is eens in de 4 à 5 maanden inwrijven met olijfolie voldoende.

Uniek: Elk product is uniek. De tekening, hardheid en kleur variëren naargelang de ouderdom van de boom. Hoe ouder de boom hoe donkerder de kleur, hoe kleiner de tekening hoe harder het hout. Dit zal ook de prijszetting bepalen. Je kan dus kommen en snijplanken verkrijgen van een gelijke grootte aan een verschillende prijs.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fairco 5 / 5 - 6 Reviews @ Google review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »