Portugal stond al een tijdje op onze verlanglijst. Onze rondreis in september 2017 heeft leuke herinneringen opgeleverd.
Vanuit het Noorden van Spanje reden we de grens over en reden dwars door Portugal richting Porto waar we in de buurt één van onze leveranciers bezochten. Het binnenland is bergachtig en wordt gekleurd met kurkeik. De bosbranden van de voorbije zomer lieten hun zwarte sporen na. 
Porto ligt met zijn krachtige, brekende golven, aan een mooi strand met sporadische rotsformaties. De stad moet je zeker eens bezoeken. Met onze camper kampeerden we een paar kilometer ten zuiden van de stad dicht bij het strand. We genoten van een heerlijke Cataplana (visschotel) tijdens een bezoek aan een restaurant aan het strand.
Weinig Portugezen zijn meertalig. De jongere generatie spreekt een mondje Engels, voor de rest is het je behelpen met gebarentaal en tekeningetjes :-)  Het communicatiegebrek levert soms hilarische toestanden op. Op onze doorreis richting Lissabon gingen we op zoek naar een nieuwe leverancier. Een winkelbediende gaf ons aanwijzingen over de ligging van het familiebedrijfje. Na een uur zoeken gaven we het op. We konden contact maken met het bedrijfje en iemand kwam ons ophalen. Niet moeilijk, het bedrijfje bevond zich 200m verwijderd van de winkel, achter de hoek... In het gebrekkige Engels (een paar woorden) vertelde de winkelbediende ons dat de afstand 2 km was ipv 200 meter! Een grappige anekdote die ons zeker bijblijft.
Lissabon is een mooie, doch drukke stad. De stad is slechts in een paar straten verkeersvrij en dat merk je. Een bezoek is de moeite waard, vooral de burcht op de berg biedt een mooi uitzicht op de stad; tevens een stevige wandeling naar boven!
We kampeerden in een buitenstadje in het noorden en namen de trein voor onze dagtrip. Terugreizen was niet zo evident, er is een verschil tussen intercity en andere treinen waarvoor je treinticket niet geldig is. Rondvragen, in-en uitstappen, een treinconducteur onderscheppen, en tenslotte toch op de goede trein belanden, is een spannende onderneming.
Verder naar het zuiden bezochten we Faro, rustig gelegen met een kleine jachthaven waar het gezellig is om van een drankje te genieten. De oude stad bezoeken is een "must". Mooi, rustig en verkeersvrij met stilistische hoekjes. Shoppen kan je eens je de oude stad verlaat in de aangrenzende straatjes nabij de jachthaven.
De Algarve is een trekpleister voor velen die in het zuiden willen overwinteren. Goedkoop in ieder geval, je betaalt de helft vergeleken met onze prijzen in België.
Wat ons enorm verraste waren vooral de prima onderhouden eindeloze bruggen en tunnels in Portugal. Snelwegen draaien niet rond de bergen maar gaan er dwars door of springen via een brug van de ene naar de andere. Wat een investering zeg! 
Het mooiste dat Portugal voor ons te bieden heeft zijn de familiebedrijfjes die kurk bewerken en er schitterende handgemaakte producten mee vervaardigen. Een mooi, natuurlijk en ecologisch product!

Nog nooit Portugal bezocht? Zet het zeker op je lijstje want het is de moeite waard.

 

Wens je nu reeds lokale producten uit Portugal aan te kopen?  Bezoek onze Online Shop.

 

Meer informatie over wie wij zijn , ons verhaal en onze visie vind je op de individuele pagina's.

Lees meer over onze lokale producenten en de natuurlijke materialen waaruit zij hun producten vervaardigen.

Portugal.

    Fairco

   

     Contact

   Service

     Algemene voorwaarden 

 

      Partners & Winkels

 

  Informatie

   Informatiepagina's

   BLOG

   Events - Sfeerbeelden

Verzending

DHL

     

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram
  • YouTube - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Follow Us

Ecologie

Milieu

     

© 2014 FAIRCO bv - Hollestraat 14, B-3051 Sint-Joris-Weert - BE 0568.978.343 - WEB Design by Move-On design - moveondesignbe@gmail.com