Een eerste gouden medaille voor onze olijfolie op de NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL Competition 2015 in de categorie Delicate Olive Oil, gevolgd door een groot aantal andere medailles.

Meer info, klik hier...

Bekijk alle medailles, klik hier...

Wil je meer weten over deze competitie, klik hier...

 

 

                                                          Het bedrijf Kydonakis Bros G.P. is toegewijd aan de productie en het commercialiseren van hoge        

                                                          kwaliteitsolie. Zij beschikken over een langdurige ervaring op het vlak van olijfolieproductie, sedert de

                                                          oprichting van het bedrijf in 1983 door Kydonakis Bros, in een hoog gekwalificeerde, volgens de

                                                          ISO 22000 HACCP norm gecertificeerde, productieoppervlakte van 8000 m2.

 

 

De productie gebeurt met de hypermodernste kwaliteitsmachines met volledige verpakkingseenheid. Kydonakis schenkt speciale

aandacht aan het juiste proces voor de productie van olijfolie opdat je aan tafel steeds van pure virgin olijfolie kan genieten.

 

De filosofie van het bedrijf reflecteert ten alle tijde haar toewijding voor de optimalisering van de kwaliteit en de productiemiddelen voor hun consumptiegoederen. De productie van olijfolie dient serieus genomen te worden en met bijzondere aandacht opdat de karakteristieken van de olijfolie steeds onveranderlijk blijven gedurende het hele proces.

Zo kan je via het lotnummer dat op de fles of het blikje vermeld wordt het hele proces van je persoonlijk product terugvinden

op de homepage van hun website in het vak "Traceability": tik het nummer in en je krijgt alle informatie! link.

 

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de jongere generatie. Bij mijn bezoek onmoet ik Kostas, zijn vrouw en kinderen. 

Zij tonen mij het proces van het ledigen van de zakken met olijven tot het persen van de olie. Een paar vers getapte flesjes olijfolie

leveren de kroon op het werk! Heerlijke olijfolie van bijzondere kwaliteit, verser vind je ze niet. 

 

Kydonakis produceert haar eigen Extra Virgin Olive Oil, door middel van de methode van koude persing onder de 27°C.

Zij gebruiken hiervoor enkel de beste olijven "Koroneiki" uit de bergen en van de bergflanken uit Zuidelijk Kreta. De zuurtegraad

schommelt tussen de 0,2 en de 0,3%, een garantie voor topkwaliteit met het parfum en de smaak van de natuur!

Certificaten

 

Mijn persoonlijke ervaring? Hartelijke, warme mensen met een passie voor het vak,

meegegeven in de genen van de huidige generatie én de volgende!

Dit verhaal vind je terug in de foto's hierboven!

 

Proef je graag eens deze heerlijke Zuiderse olijfolie

Je kan ze vinden in onze Online Shop.

 

Over olijfolie

Alles wat je over olijfolie wilt weten:  dowload hier ons e-book en leer

- hoe je de beste olijfolie leert uit te kiezen in de winkel

- hoe je olijfolie met proeven

- wat Extra Virgin Olijfolie is

- en nog veel meer...

 

Terug naar Producenten.

 

Lees meer over het thuisland van onze producenten en de natuurlijke materialen waaruit zij hun producten vervaardigen.

   Familie Kydonakis - olijfolieperserij, bottelarij in Tympaki, Kreta

 

   Hier vind je alle informatie over de familie Kydonakis en hun "Extra Virgin Olive Oil" olijfolie onder het merk OLEUM.

    Fairco

   

     Contact

   Service

     Algemene voorwaarden 

 

      Partners & Winkels

 

  Informatie

   Informatiepagina's

   BLOG

   Events - Sfeerbeelden

Verzending

DHL

     

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram
  • YouTube - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Follow Us

Ecologie

Milieu

     

© 2014 FAIRCO bv - Hollestraat 14, B-3051 Sint-Joris-Weert - BE 0568.978.343 - WEB Design by Move-On design - moveondesignbe@gmail.com