Een eerste gouden medaille voor onze olijfolie op de NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL Competition 2015 in de categorie Delicate Olive Oil, gevolgd door een groot aantal andere medailles.
Meer info, klik hier...
Bekijk alle medailles, klik hier...
Wil je meer weten over deze competitie, klik hier...
Het bedrijf Kydonakis Bros G.P. is toegewijd aan de productie en het commercialiseren van hoge
kwaliteitsolie. Zij beschikken over een langdurige ervaring op het vlak van olijfolieproductie, sedert de
oprichting van het bedrijf in 1983 door Kydonakis Bros, in een hoog gekwalificeerde, volgens de
ISO 22000 HACCP norm gecertificeerde, productieoppervlakte van 8000 m2.
De productie gebeurt met de hypermodernste kwaliteitsmachines met volledige verpakkingseenheid. Kydonakis schenkt speciale
aandacht aan het juiste proces voor de productie van olijfolie opdat je aan tafel steeds van pure virgin olijfolie kan genieten.
De filosofie van het bedrijf reflecteert ten alle tijde haar toewijding voor de optimalisering van de kwaliteit en de productiemiddelen voor hun consumptiegoederen. De productie van olijfolie dient serieus genomen te worden en met bijzondere aandacht opdat de karakteristieken van de olijfolie steeds onveranderlijk blijven gedurende het hele proces.
Zo kan je via het lotnummer dat op de fles of het blikje vermeld wordt het hele proces van je persoonlijk product terugvinden
op de homepage van hun website in het vak "Traceability": tik het nummer in en je krijgt alle informatie! link.
Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de jongere generatie. Bij mijn bezoek onmoet ik Kostas, zijn vrouw en kinderen.
Zij tonen mij het proces van het ledigen van de zakken met olijven tot het persen van de olie. Een paar vers getapte flesjes olijfolie
leveren de kroon op het werk! Heerlijke olijfolie van bijzondere kwaliteit, verser vind je ze niet.
Kydonakis produceert haar eigen Extra Virgin Olive Oil, door middel van de methode van koude persing onder de 27°C.
Zij gebruiken hiervoor enkel de beste olijven "Koroneiki" uit de bergen en van de bergflanken uit Zuidelijk Kreta. De zuurtegraad
schommelt tussen de 0,2 en de 0,3%, een garantie voor topkwaliteit met het parfum en de smaak van de natuur!
Mijn persoonlijke ervaring? Hartelijke, warme mensen met een passie voor het vak,
meegegeven in de genen van de huidige generatie én de volgende!
Dit verhaal vind je terug in de foto's hierboven!
Proef je graag eens deze heerlijke Zuiderse olijfolie?
Je kan ze vinden in onze Online Shop.
Over olijfolie
Alles wat je over olijfolie wilt weten: dowload hier ons e-book en leer
- hoe je de beste olijfolie leert uit te kiezen in de winkel
- hoe je olijfolie met proeven
- wat Extra Virgin Olijfolie is
- en nog veel meer...
Terug naar Producenten.


Lees meer over het thuisland van onze producenten en de natuurlijke materialen waaruit zij hun producten vervaardigen.
Familie Kydonakis - olijfolieperserij, bottelarij in Tympaki, Kreta
Hier vind je alle informatie over de familie Kydonakis en hun "Extra Virgin Olive Oil" olijfolie onder het merk OLEUM.