DE 7 BELANGRIJKSTE AANKOOPTIPS VOOR OLIJFOLIE

TOEGEPAST OP FAIRCO OLIJFOLIE

HOE BEANTWOORDT DE FAIRCO OLEUM OLIJFOLIE VAN ONZE PRODUCENT KYDONAKIS UIT KRETA

AAN DE BELANGRIJKSTE AANKOOPTIPS?

 

Fairco werkt samen met de artisanale producent Kydonakis uit Kreta (Griekenland). 

Kreta heeft een klimaat waarbij het tussen einde maart en begin november nagenoeg niet regent. De olijfsoort op dit eiland is de Korineiki. Het is een ietwat kleinere olijf die zeer goed bestand is tegen hitte en droogte.

Tip 1 : Koop alleen Extra-Virgin olijfolie

Fairco verkoopt alleen EVOO (Extra-Virgin Olive Oil) of Extra Virgin olijfolie. Dat staat op het etiket. Je kan de olie kopen uit gewone teelt of BIO-teelt. 

Tip 2: Kijk naar de certificatie-stempel op de fles

Op de fles vind je de melding van PDO (Protected Designation of Origin). Dit betekent dat de olijfolie officieel uit Kreta afkomstig is, daar wordt geproduceerd, verwerkt en gebotteld volgens een erkende methode. De Europese regelmentering bepaalt de regels om deze vermelding te gebruiken. 

Tip 3: Kijk naar het land van herkomst en neem olijfolie uit één land.

Op het label van de Fairco olijfolie van Kydonakis vind je slechts één land: Kreta (Griekenland). Onze producent Kydonakis verwerkt enkel olijven uit eigen olijfgaarden en olijfgaarden van vrienden en familie uit de Messara valley in het zuiden van Kreta.

Tip 4: Polyphenolen in de olijfolie zijn belangrijk voor de gezondheid.

Het is bekend dat Korineiki olijven veel polyphenolen bevatten. Polyphenolen zorgen voor een  positief effect op de werking van hart- en bloedvaten.

Tip 5: Gebruik olijfolie rijkelijk.

Beperk je gebruik niet! Zelf gebruiken wij 2 liter olijfolie per maand. We gebruiken geen bakboter meer maar olijfolie. Bij koude gerechten zoals slaatjes hoort ook steeds een goede scheut olijfolie. Het heerlijke aroma maakt het gebruik van extra sauzen overbodig. Ook voor ovenschotels, brood, bij bakken en braden, en al onze andere gerechten gebrijken we enkel nog olijfolie. Vermits olijfolie voor 75% uit onverzadigde vetzuren bestaat, heeft ze een positief effect op je cholesterol.

Tip 6: koop je olijfolie liefst in blik

Wij raden je inderdaad blik aan, of minstens een donker gekleurde fles. De kwaliteit van de olijfolie zal verminderen indien zij blootgesteld wordt aan licht of hogere temperature (boven 25°C). Bewaar daarom je olijfolie in een donkere, koele plaats.

Fairco biedt verschillende inhoudsmaten in blik en donkergroen glas, voor zowel de Bio-olijfolie als de niet-Bio: 250 ml, 500 ml, 1 liter, 3 liter. In glas kan je tevens flessen van 750ml verkrijgen.

Tip 7: de prijs.

Fairco kent de lokale artisanale producent zelf. We kopen rechstreeks bij hem aan. Geen tussenstructuur of andere distributeur; de olijfolie gaat rechstreeks van de producent naar de klant via onze webshop. Daarom kunnen we eerlijke, correcte prijzen hanteren. Oordeel zelf :

-voor een fles of blik van 1 liter betaal je 12.95€. Voor de bio-versie 15,95€

-voor een fles of blik van 500 ml betaal je 7.50€. Voor de bio-versie 9,50€

We willen jullie belonen met een speciale actie:

Koop je voor minstens 25,00€ olijfolie dan is de verzending gratis

(verzending naar een DHL-afhaalpunt in de buurt).

Kies je voor een andere verzendingsoptie

dan wordt het bedrag van het voordeel verrekend.

Om je korting te bekomen voer je bij de checkout

volgende kortingscode in : « 7tipsvoordeel »

Deal? Dan kan je de olijfolie bestellen.