Originele, handgemaakte, artisanale producten uit Europa vind je bij Fairco!

Waarom artisanale producten kopen?


Artisanaal, biologisch produceren is niet zomaar een woord, het is een werkwoord voor geëngageerde producenten.

Op onze reizen komen we met veel mensen in contact die met veel passie, geduld en vakkennis hun artisanale producten maken. Stuk voor stuk zijn het mensen die geëngageerd zijn, bekommerd om de natuur, onze planeet. Naast het produceren van hun natuurlijke, biologische artisanale producten zijn zij tevens zeer gedreven in de gevolgen van de productie op het milieu. Hierbij houden zij rekening met milieuvriendelijke productieprocessen, verpakkingen, restafval en verwerking.

Kunst en natuur sluiten hier een mooi compromis.

Tegenwoordig kiezen heel veel jongeren en jonge koppels resoluut voor biologisch en artisanaal. Daar worden we echt blij van. Onze generatie (wij zijn 50+) besteedde hier destijds geen aandacht aan. Wij zijn opgegroeid in een omgeving waar alles kon en mocht, de wetten en het behoud van de natuur kregen minder aandacht dan de massaproductie en het economisch voordeel.

Nu vinden we dit erg spijtig. Dankzij deze jongeren (en onze eigen kinderen) hebben we onze instelling veranderd. Het respect voor de natuur kan perfect hand in hand gaan met economische vooruitgang, zij het dan op een andere manier, een ander invulling; andere prioriteiten en aandacht voor de levenskwaliteit van de toekomstige generaties (lees onze eigen kinderen en kleinkinderen) moeten deel uitmaken van onze levenswijze en keuzes die we maken.

En ja, samen kunnen we een steen verleggen in de rivier zodat het water er anders omheen gaat.

Met Fairco proberen we een plaats te geven aan artisanale producenten die deze waarden en normen blijven hanteren. Passie en gedrevenheid bepaalt hun keuze en onze bewondering. Via Fairco willen we hen een grotere zekerheid geven om er ook economisch beter van te worden door hun afzetmarkt te vergroten met een faire aankoopprijs.

Fairco = Fair cooperation = Trading with a heart

Fairco introduceert FAIRCARE

Voortaan vind je al onze verzorgingsproducten onder de nieuwe branding "FAIRCARE"

Bezoek onze Faircare website en ontdekt onze natuurlijke en biologische verzorgingsproducten!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

    Fairco

   

     Contact

   Service

     Algemene voorwaarden 

 

      Partners & Winkels

 

  Informatie

   Informatiepagina's

   BLOG

   Events - Sfeerbeelden

Verzending

DHL

     

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram
  • YouTube - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle

Follow Us

Ecologie

Milieu

     

© 2014 FAIRCO bv - Hollestraat 14, B-3051 Sint-Joris-Weert - BE 0568.978.343 - WEB Design by Move-On design - moveondesignbe@gmail.com